DHL is een wereldwijd toonaangevend logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in internationale expressdiensten, vrachttransport, e-commerce en supply chain management. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in Duitsland en is uitgegroeid tot een van 's werelds grootste logistieke ondernemingen met een aanwezigheid in meer dan 220 landen en gebieden wereldwijd.

Enkele belangrijke punten over DHL:

  1. Geschiedenis: DHL werd opgericht in 1969 door Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn, waarbij de initialen van hun achternamen de basis vormden voor de bedrijfsnaam. Het begon als een luchtvrachtbedrijf en groeide snel uit tot een internationale speler in de logistieke sector.

  2. Diensten: DHL biedt een breed scala aan diensten aan, waaronder expresbezorging, vrachttransport, logistieke oplossingen voor bedrijven, supply chain management en e-commercegerelateerde diensten. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn wereldwijde expressdiensten, die snel en betrouwbaar pakketten en documenten over de hele wereld bezorgen.

  3. Expressdiensten: DHL Express is een van de belangrijkste divisies van het bedrijf en staat bekend om zijn wereldwijde koeriersdiensten met een uitgebreid netwerk van hubs, sorteercentra en distributiecentra die zorgen voor snelle en efficiënte bezorging.

  4. Innovatie: DHL heeft zich gericht op innovatie, met investeringen in technologieën zoals geavanceerde logistieke systemen, geautomatiseerde sorteerprocessen en digitale oplossingen om de klantervaring te verbeteren.

  5. Duurzaamheid: Het bedrijf heeft sterke toewijding aan duurzaamheid en heeft doelen gesteld om tegen 2050 emissievrij te opereren, met initiatieven zoals het gebruik van elektrische voertuigen en investeringen in groene energie.

DHL blijft een belangrijke speler in de wereldwijde logistieke sector, met een focus op betrouwbaarheid, snelheid en innovatie in het leveren van logistieke oplossingen voor bedrijven en particulieren wereldwijd.

Informatie over de dienstverlening van DHL

DHL komt meermaals per dag pakketten brengen & halen, alle pakketten ingeleverd voor sluitingstijd worden de volgende dag geleverd bij de geadresseerde.

Kijk op de website van DHL voor de actuele dienstverlening.